2011. augusztus 4., csütörtök

250 KILÓS "FOGÁS" A BALATONBAN

Világháborús úszóaknát hatástalanítanak a Balaton vizében

Budapest (MTI) - Egy 250 kilogrammos, II. világháborús úszóaknát hatástalanítanak a Magyar Honvédség tűzszerészei a Balaton vizében; a tavon a vízi forgalmat a hatástalanítás idejére Sajkod körzetében mintegy 3 kilométeres sugarú körben lezárják - közölte a Honvédelmi Minisztérium Sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint szerdán érkezett bejelentés a honvédség tűzszerészügyeletére, mely szerint Sajkod településtől 50-60 méterre, a nádas szélében horgászok lettek figyelmesek a gyanús tárgyra.
A csütörtökön kiérkező tűzszerész járőr azonosította a II. világháborús, 250 kilogrammos úszóaknát. Ennek robbanóanyag tartalma körülbelül 50-60 kilogramm. A 15 gyújtószerkezetet tartalmazó robbanótestnek két gyújtója még ép volt, tehát éles, igen veszélyes állapotúnak mondható.
A megsemmisítés a vízügyi hatóság által meghatározott helyen történik, a parttól 3 kilométer távolságra behajózva. A víz alatti robbantást kora este hajtják végre. A Balatonon a vízi forgalmat a hatástalanítás idejére 3 kilométeres sugarú körben lezárták.

Az eset különlegessége az, hogy ilyen típusú robbanószerkezettel a tűzszerészek ritkán találkoznak – áll a közleményben.
Forrás:MON.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a véleményed a cikkemről?