2010. március 25., csütörtök

MÁRCIUS 19

A legtöbb embernek ez a dátum ugyanazt jeleni, mint az Április 4, az Október 17, vagy az év bármelyik naptári napja. Ez rendben is van, de ettől függetlenül ez számunkra annál sokkal több! Idestova nyolc éve, hogy ezen a napon, ha esik, ha fúj, szabin vagyunk és a kedvenc hobbinknak hódolunk.


Összefoglalva egy képben a pénteki nap

Hát persze, horgászni megyünk!:) Ez idén se történt másképp, szabin voltunk, és horgásztunk. Hogy mitől volt ez mégis egy kicsit más, mint a többi?


Mert idén nem hatan, nyolcan hanem 16-an voltunk. Ezen a napon a naptár szerint József nap van, és történetesen akkora mázlink van, hogy a társaságban két Józsi is van!:) Rácz Úr és Én. Természetesen nem szeretnék megfeledkezni Barátunkról és egyben csapattársamról Nigroról sem, mert neki ezen a napon van a születésnapja! Ebből az apropóból megyünk minden évben ezen a napon horgászni.

Így könnyű volt az ebédre várni

Egy kis alapetetés

Az első


Hibátlan, gyönyörű szép ponty

Ő már a harmadik volt

Zoli fárasztásait látva, Mindenki azt hitte, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és majd eljön az idő, amikor a botok spicce mozgásba lendül, vagy az úszók antennái eltűnnek a szél korbácsolta hullámok között, és már végre Mi is fáraszthatunk majd egy kicsit.

Lacika kapásra várva

Az időjárás némi változást hozott a tavalyi évhez képest. Reggeltől estig sütött a Nap, de idén a havat az erős szél váltotta fel. Így utólag már azt mondanám, hogy sajnos. Nagyon rossz volt ez az erős szél. A nagyobb gond az volt, hogy hiába sütött csütörtökön és pénteken is a Nap, a víz felső rétege még mindig elég hideg volt és a halak sem éreztették, hogy éhesek lennének.
Unalmunkban már lepkére is „vadásztunk”

Rácz Úr tűzet rakott,

…és közben is „tarlót” égetett

Aki bújt, aki nem, megyek!

Természetesen nem bújócskázott,csak pihent egy kicsit, mert erre is volt ideje a "kapások" között.

Nem csak jól néz ki, de finom is volt

Régebben minden alkalommal szalonnát, hagymát és más finomságokat készítettünk el a tűzön. Az utóbbi években, a Mikinek is köszönhetően, már inkább bográcsban készül el az ebédünk.

Ehhez természetesen igazi házi kenyér dukál


Univerzális Sensas tető, és...

...Fox csontis doboz

Jó kondiban voltak a kárászok


Volt világosabb,...

 
...és sötétebb etetőanyag is

 
A tűző szúnyoggal egy bodrit sikerült fognom

Tavaly 16 darab pontyot fogtam az epres kukoricával, idén meg semmit

Amíg mi kerestük, addíg Zoli fársztotta a halakat

Zoli egy pontos horgászattal és szerencsével, mert sikerült rátalálnia egy vermelő helyre, összesen négy pontyot és pár kárász is fogott. Volt, aki kapás nélkül megúszta az egész napot, és voltunk egy páran, akik fogtunk néhány bodorkát.

A bevált csali kombináció

C&R


Ahogy esteledett, úgy csendesedett el a szél is, majd ismét visszaköszöntött a reggeli szélcsend, és a feszes víztükör. Nem maradt más dolgunk, mint bepakolni a kocsiba és elindulnunk haza. Egy nagyon jó hangulatú, viszont halban szegény pecán vagyunk túl, de ennek ellenére remélem, hogy egy év múlva ismét találkozunk március 19-én!


További képeket a diavetítésben láthattok:2 megjegyzés:

 1. A cikk sokkal gazdagabb volt halban, mint a peca... :)
  Jövő március 19. beírva a naptárba. ;)

  VálaszTörlés
 2. Szia Attila!

  Én azért örülök a négy bodrimnak, amiket fogta. Persze, és se gondoltam, hogy ennyire nem esznek még a halak.
  Nem baj, jövőre ismétlünk!:)

  VálaszTörlés

Mi a véleményed a cikkemről?