2015. február 15., vasárnap

KÉSZÜLŐDÉS AZ IDEI SZEZONRA (videó)

Az idei évben sem szerepelt a terveim között a fegyver, horgász és vadász kiállítás, mert évekkel ezelőtt volt pár negatív élményem, akkor arra az elhatározásra jutottam, inkább kihagyom ezt a lehetőséget. Nem voltam meggyőződve arról, hogy a kedvezmények minden esetben valósak, hogy vétek lenne nem itt hagyni a fizetésem a szuper kedvezmények miatt. A másik, nyomós ellenérv a kicsi terület miatt kialakult tömeg és a számomra érdektelen más kiállítások egy helyen való elhelyezése.


Mindenki szokott valamit venni a kiállításokon, hogy ne üres kézzel menjen haza?
Az idei évben sem terveztem, hogy tömegen átverekedve sorba akarnék állni a standoknál, mert annyira éget a vágy egy-egy termékért, a hihetetlen árak és a kihagyhatatlan lehetőségek miatt. Persze az élet nem ilyen egyszerű, az ember tervez, Figura végez. Bali barátom jelezte, hogy ő kimegy, mert meg akar nézni pár dolgot. Elindult a kattogás, hogy mi lenne ha,…
…én is megnéznék pár dolgot, amire szükségem lenne az idei szezontól (botok, orsó, melles csizma) és az új, a horgászoknak otthont adó külön pavilont.Péntek délután már Balival arról beszélgettünk, hogy nem egyértelmű a jegyek vásárlása. Vehetsz regisztrációval és nélküle online, de a helyszínen is. Nem részletezem, mert már túl vagyok rajta, de maradjunk annyiban, furcsán publikálták.

Nagy meglepetésemre nem volt tömeg, így kicsit felszabadultabban nézhettem körbe a kiállításon. A sorok között sikerült találkoznom pár régi baráttal és a verseny horgászatból ismert pecással is, ezért nem voltam rest, kihasználtam a lehetőséget és feltettem nekik kérdéseim. Nagyon hasznos és eredményes beszélgetések voltak, mert saját tapasztalataikat megismerve a fejemben megfogalmazott kérdésekre válaszokat kaptam. 
Sajnos nem találtam meg minden terméket a kiszemelt listámról a kiállításon, ezért aztán a sorok között sétálva vettem pár apróságot.

Az idei évben két gyártó horgait szeretném tesztelni, ezért azokból és pár úszóból vettem párat, illetve az új akciókamerámra vásároltam szivacsos mellény, hogy ha kiesik majd a kezemből a vízben, ne kelljen végső búcsút intenem tőle.

Idén szeretnék szakál nélküli horgokat is használni
Remélem, hogy a nagy márna szezonban szükség lesz rájuk
Pár, számomra új kiegészítőt is vásároltam
Hasznos kiegészitője lesz az új kamerámnak
A kiállításon több előadás is volt, de az egyik nagyon érdekes volt számomra. Egy hatalmas akváriumban több halat lehetett látni, többek között harcsát, csukát, süllőt, jászkeszeget és meg lehetett figyelni viselkedésüket egymás mellett egy ilyen szűk területen. Az előadást Walter-Barna Diána és Walter Tamás tartotta, mely lényege az volt, hogy milyen módon befolyásolja a halakat az élő és a ragasztott csonti használata horgászat közben. Nagyon látványos és érdekes előadás volt, mert élőben, oldalról a tiszta vízben láthatóvá vált, hogy míg a hulló csontira feljöttek vízközt a halak, addig a ragasztottra a fenék közelébe húzódtak.

Miután vége lett az előadásnak, előkaptam kamerám és készítettem pár felvételt.

Jó szórakozást:)



2 megjegyzés:

Mi a véleményed a cikkemről?