2010. november 24., szerda

IRIGYLÉSRE MÉLTÓ HORGÁSZ


Él Európában egy harminc körüli fiatalember, aki egészen véletlenül horgászik. Sejtem, hogy most mire gondolsz. Na, és? Én meg ….éves vagyok, szintén horgászom. Igen, ám ebben a történetben van még egy kis csavar, ugyanis ez az ember nem egy átlagos horgász – jelzem, hogy ezzel a kijelentésemmel most senkit nem szerettem volna megbántani -, a mi szerencsénkre!

Miért?

Élete folyamán olyan szép, akár egzotikusnak is mondható vízpartokon is „tengette” idejét, csodálatos környezetben, nagy halak után járva, melyekről mi csak álmodozunk. Én biztosan. Tudom, sokan voltunk már szép tájakon, de biztos lennénk páran, akik szívesen cserélnénk vele.


Fogott már 6,87 kg-os dévérkeszeget, 2,07 kg-os (brit rekord) aranykárászt, bodriból 1,38-ast, compóból 4,8 kg-ost, 7,81 kilós márnát és még sorolhatnám. Hihetetlen kitartásának köszönhetően sikerült még horgára csalni nagy sügért, vörösszárnyú keszeget, nyúldomolykót…

Nem semmi a lista. Ugye? Ja, bocs, tartozok egy névvel. Ő nem más, mint Martin Bowler.

Szerencsére már sokan tisztában vannak „munkásságát” illetően, de biztos vagyok abban, hogy vannak olyanok, akik csak most ismerik meg. Ez a kis írás Martinról szól, hogy minél többen ismerjék és értsék meg, miről is szól a horgászat, illetve, hogy Ő hogyan horgászik.

Ehhez a szép sporthoz nem értő barátaim – a blogomat megnézve – annyit mondtak, hogy jó-jó, de….csak annyit értenek hozzá, hogy láthatnak halat jobbról, majd balról fényképezve. Na, akkor a következő pár videót nekik is ajánlom a figyelmükbe, nem csak a horgászoknak. Ezekben a filmekben a „szerző” (és stábja) csodálatos tájakkal, hihetetlenül szép és érdekes víz alatti felvételekkel kápráztat el minket. Igen, lesznek benne madarak, halak, mi több, álomba illő példányok is.

Na, de nem húzom tovább az időt, íme néhány felvétel:







Remélem, hogy nem csak a horgászokat nyűgözte le ez a pár kisfilm. Kezdésnek talán ennyi, folytatás következik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a véleményed a cikkemről?