2014. augusztus 29., péntek

IDŐJÁRÁSI TÉNYEZŐK A HORGÁSZATBAN

Az idei nyár szerintem elég szeszélyes volt, mivel gyakran voltak nagyon meleg napos és esős időszakok is. Gyakran nehéz volt kitalálni, hogy milyen ruházatot vigyek magammal egy-egy horgászat alkalmával, ha nem akarok sok ruhát cipelni a hőségben, de az eső, néha a felhőszakadás se áztasson el. Sok esetben a feltámadó erős szél is megnehezítette a dolgom. Ezen időjárási viszonyok gyakran országosan, sőt, néha még megyénként, kerületenként is eltérőek voltak, ez további akadályt emelt a tervezésnél, nem beszélve a sokszor pontatlan időjárás előrejelzésekről.
 
Balatoni vihar
Nyilván befolyásoló tényező lehet a horgász módszer és a part kialakítása is, hiszen ha széltől védett a placc, vagy a horgászállás rendelkezik egy beállóval, mindjárt más a helyzet.
Az előző kérdésemre sok szavazatot kaptam, melyeket nagyon köszönök. A válaszokból kiderült, hogy a válaszadók 50%-a...
... a fenekező horgász módszert kedveli a legjobban. Második helyen zárt az úszós módszer, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a pergetést kedvelő horgászok állhatnak fel, majd negyedikként a legyező horgászok végeztek egy szavazattal, ebben a nem reprezentatív közvélemény kutatásban. Egy biztos, mindegyik „ágazat” lelkes kedvelőit befolyásolja valamilyen szinten az időjárás alakulása. Ugye?
Tisztában vagyok azzal, nem csak velem fordultak elő olyan helyzetek, mikor a horgászatra szánt órákban az előrejelzés szerint fagy, heves esőzés vagy akár kánikula is előfordulhat. Ilyenkor aztán jöhet a nagy dilemma, mi legyen? Menjek ki, és majd lesz valahogy? Maradjak itthon?
Talán nem kell sokat várni...
Ti mit csináltok ilyen helyzetekben? Ezt a gondolatmenetemet tovább görgetve teszem fel Nektek a következő kérdést, melyre a blogom bal oldalán tudtok szavazni. Érdeklődve várom a válaszaitokat, melyeket előre is köszönök J

 
Mely időjárási körülmény tart távol a horgászattól?

- tartós vagy heves esőzés
- szél vagy vihar
- tikkasztó kánikula
- fagy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a véleményed a cikkemről?