2014. július 24., csütörtök

DRÁVA, MERT ÉN ÍGY SZERETLEK! (VIDEÓ)

A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója, 40 095 km²-es vízgyűjtő területtel és 749 km-es hosszal Magyarország és Horvátország határfolyója. A hat mellékfolyója közül mi a Fekete-víz torkolatnál és ahhoz közel horgásztunk három csodálatos napot, miközben horgaink felcsalizva a sebes folyású vízben várták uszonyos barátainkat.

Mit megadnék azért, ha most ott lehetnék...
A partot ártéri ligeterdők kísérik, ahol fehér fűz, fehér nyár és fekete nyár a lombkoronaszint fái. A dús aljnövényzet védett harasztjai a páfrány és a téli zsurló, mely helyenként tömeges előfordulású. Hazákban csak itt él a hármaslevelű szellőrózsa és a hármaslevelű fogasír, valamint a pofók árvacsalán. A ligeterdők és a dús aljnövényzettel gazdagon benőtt nemzeti parkban a löszfal ideális helyet biztosít a parti fecskéknek, gyurgyalagoknak, de fészkelnek itt jégmadarak és búbos bankák is. A fokozottan védett dunai galóca, a magyar bucó, a pénzes pér és a sima tok, halaink ritka képviselői is kedvelik a Dráva folyását.
E terület értékeit szerencsére még tovább is sorolhatnám, akit bővebben is érdekel a dolog, kattintson ide.

A nemzeti parkban szabályok betartása mellett lehet csak horgászni, így ezeket érdemes elolvasni, mielőtt útra kelünk.
A mostani vízállás elég magas, de nem annyira, mint 1972-ben, amikor 596 cm volt.  Ettől függetlenül, ha egy másfél méterrel alacsonyabb lenne, akkor sokkal több ideális hely lett volna horgászni, nekünk ebből kell kihoznunk a maximumot. 

Erre a három napra Sanya és Marci barátommal utaztunk el, melyre Isti invitált minket.  A fokozott hangulatot és várakozásunkat csak tovább növelte, amikor megláttuk a tájat.
Na, de nem ragozom tovább, íme, ...

...a túránkról készített kis videóm, mely nem adja teljesen vissza azt az élményt, amivel ott gazdagodtunk, de talán másnak is kedvet csinál, hogy odautazzon megismerkedni a tájjal és az ottani horgász lehetőségekkel. Nem utolsó sorban a széles halfaunával, egy-egy szebb példány kifogásával akár.

                         


Üdv,
Figura



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi a véleményed a cikkemről?